Mim #8: Tozlu ve Yıkık Blogların Temizliği

Bloglar arası farkındalığı artırmak için yaptığım tozlu ve yıkık blogların temizliği adlı 8. mim yazısı.

Mim #8: Tozlu ve Yıkık Blogların Temizliği

Sanırım "Bu nasıl bir başlık? Hiçbir şey anlamadım." gibi şeyler düşünüyorsunuz. Yazıma bunun izahını yaparak başlayacağım. Bloglar, internet dünyasının temel yapı taşı niteliğindedir. Gün geçtikçe yeni bloglar, yeni fikirler açılıyor. Bazıları sürekli devam ediyor, bazıları bir süre sonra bırakıyor... İşte ben; bir süre sonra bırakılmış blogları "tozlu", bir süre sonra tamamen kapatılmış blogları ise "yıkık" olarak nitelendirdim. Aklıma muhteşem bir başlık gelmediği için biraz anlam ifade etmeyebilir.

Dolayısıyla aklıma bir fikir geldi ve bu fikri, blogların klasik etkinliği olan mim şeklinde paylaşmak daha verimli olur diye düşündüm. Uzun süredir etrafta da mim görmediğimden bu mimi, ortalığı kaynaştırma düşüncesiyle başlatıyorum.

Artık asıl meseleye gelip neler yapacağımıza geçelim.

  • Önceden takip ettiğimiz ve sonrasında sessizce bırakılan ya da kökünden silinen blogları tespit ediyoruz. 
  • Tespit ettiğimiz bu blogları sıralayıp hakkındaki fikirlerimizi yazıyoruz.
  • İsteğe bağlı olarak bu blogların yazarlarına ulaşıp hâl hatır soruyoruz.
  • Ve tabii ki yazının sonunda mimlemek istediklerimizi yazıyoruz.
Şimdi ne gereği vardı buna diyebilirsiniz ya da düşündüğüm şeyler için saçmalık diyebilirsiniz ama böylelikle tozlu ve yıkık blogları temizleyebiliriz. Temizlikten kastım, onları hatırlamak, ulaşmak, yazınızda yer vermek, vefa göstermek... Düşünsenize; önceden çoğu zaman bu blogların yazılarını okuyorsunuz, yorumlaşıyorsunuz, arkadaşlıklar kuruyorsunuz ve sonrasında birden ortadan kayboluyor. Yazının başında belirttiğim internet dünyasının temel yapı taşlarının ortadan kaybolması ne kadar da üzücü bir durum... 

Benim fark ettiğim tozlu ve yıkık bloglara geçelim o zaman.

1. Ne Okudum Ne İzledim

Film ve dizi yazılarını severek takip ettiğim blogdu. 5 aydan beri blog güncel değil ne yazık ki. Sahibi Serhat Ocak'ı abi olarak görürdüm ve karşılıklı yardımlaşırdık. 6 ay askerlik sebebiyle blogla ilgilenemedi fakat geri döndüğünde tasarımını ve anlayışını yenilemişti derken 1 ay devam etti ve sonrasında ses seda çıkmadı. Elbette ki aranızdan tanıyanınız vardır, birçok blogu takip eder, yazılarını paylaşır ve yorumlardı...

2. Exi2

İlk açıldığında yazarı, bana gelen en güzel maillerden birini atmıştı...
Merhaba Semih Kececioğlu;
Öncelikle blog sayfanızda bulunan iletişim formunuz çalışmamaktadır. Düzeltme imkanınız var ise bu konuda bilgilendirmek istedim. Eğer nasıl düzeltileceğini çözemediyseniz sizlere bu konuda yardımcı olabilirim.
Asıl mevzuya gelmek gerekirse;
  Uzun bir aradan sonra blog alemine tekrardan giriş yaptım ve bu zaman içerisinde düşüncelerimi geliştirerek bir blog açtım. Bu blogda birden fazla yazarın bilgi paylaştığı ve yorumlarla destek verdiği bir platform haline getirmek istiyorum. Senin blogunu bloghocam sayfasından keşfettim ve blogunu takibe aldım. Blogger ve Seo deneyimim oldukça fazladır. Konuyu fazla uzatıp birbirine karıştırmak istemiyorum. Sadece size küçük bir teklif sunmak istiyorum.
Teklifim;
Exi2.net blogunda ayda minimum 1 maximum 3 yazı paylaşmak şartıyla yazar olup yeni açtığım bloguma destek olabilir misiniz? Bu sayede blogumuzda konu paylaşarak hem bizlere destek olursunuz hemde birbirimizin eksikliklerini tamamlarız.  Ayrıca paylaştığınız her konu altına kendi linkinizi "dofollow" şeklinde bırakabilirsiniz.

Bu konu hakkında olumlu yada olumsuz olarak dönüş yaparsanız sevinirim.
iyi günler dilerim.
Bu benim için güzel bir teklifti ve kabul ettim. Daha sonra birkaç yazar daha bulduk ve gelişmeyi amaçlıyorduk. Biraz zaman geçti. İyi gidiyorduk diyebilirim. Sonrasında bazı teknik nedenlerden dolayı biraz ara verdi bloga. Geri geldi ve çok geçmeden blogun kapanmış olduğunu fark ettim. Hiçbir şekilde de ulaşamadım. Benim için kısa ama güzel macera olmuştu. Bu siteden hatıra olarak mailleşmemiz, buradaki yazım ve buradaki Google+ topluluğu kaldı.

3. Mustafa Kelleci

Aslında tanışmışlığım yoktu. Arada bir bloguma gelir yorum yapardı ve ben de ara ara blogu ziyaret ederdim. Nedendir bilmiyorum, bu blog beynimin en derinliklerinde saklı ve unutamıyorum. Kafam estikçe girer bakarım.

4. Bir Erkek Tavsiyesi

Bana göre kısa bir sürede birçok blog tarafından sevilen bir blog olmuştu ve farklı bir tarza sahipti. Sessiz sedasız giden bir blog daha... Ve bana bu blogdan kalan güzel bir hatırayı aşağıya bırakıyorum.
Yorumu ile aynı gün beni mutlu eden 2. insan...Çok düşünceli,çok bilgili ve yeni bloggerlara verdiği destek ile çok saygı duyduğum bir insan.

5. Sebebi Neydi Ki

Ara ara yorumlarını görürdüm blogumda ve bir gün blogu ziyaret ettiğimde bir yazısında beni mimlediğini fark ettim. Hiçbir tanışıklığımız vs. yoktu, şaşırmıştım ama kısa süre içerisinde buradaki yazımla yanıt vermiştim. Bu blogla ilgili hatıram da farklı tarzda bir mim idi.

6. Gizli Özne

Benim için adeta bir "gizem" idi. Anonim bir şekilde güzel yazılar içeren ve çekilen harika fotoğraflara sahipti. Buradaki bloglar arasından sessiz sedasız gitmeyen tek blog. Tüm yazıları silinip, veda yazısı yazılmıştı. Sonrasında ise blog kapandı. 

İşte benim tozlu ve yıkık bloglarım bunlardı. Hepsinden hatıralar kaldı ama kendileri kayboldu. Ve tekrar fark ettim ki zaman çok hızlı geçiyor. İçerisinde bulunduğumuz anı iyi değerlendirmeli ve verimli kullanmalıyız. Biliyorum, konuyla biraz alakasız son yazdığım cümle ama yazıyı yazarken birden aklıma geldi.

Mimi yanıtlamak istiyorsanız, tozlu ve yıkık blogları keşfetmeniz için neler yapabileceğinizi de söyleyeyim. Blogger panelinde okuma listesindeki bloglara tek tek tıklayarak veya blog keşif etkinliklerinden bulabilirsiniz.

Son olarak mimleme olayına geçeyim. Yapmak isteyen herkes yapabilir ama birkaç kişi de etiketleyeceğim. +Ruhsuz Atmaca +Doğuş Hakan YILMAZ +Blog Tecrübem +Sibelynka +SNMZ +MΞCZUP +cem kazan +Gökhan TEKİN 

Yorumlar

Blogger: 53
  1. İlginç ve güzel bir fikir olmuş, yapabilir miyim bilmiyorum ama okuması epey zevkli.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumun için, yapmasan bile Google+'da paylaşarak yazının daha çok kişiye ulaşmasını sağlayabilirsin.

      Sil
  2. Exi2.Net Burada kardeşim :) Sadece Katılım yeterli olmadığı için ve fazla önemseyen olmadığı için kapattım. Tekrar dönüş yapabilirim. Ama katılım yeterli olursa tabi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok erken davranmışsın gibi biraz sabır gerekliydi diye düşünüyorum. Uzun zaman sonra seni görmek de sevindirdi beni :D

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  3. Sanırım bu mime katılamayacağım ama çok iyi bir fikir olmuş. Uzun zamandır paylaşım yapmamış blogları görünce benim de içime hep bir hüzün dolar. Acaba şu an ne yapıyor? Hayatında neler değişti ? diye sormaktan alamıyorum kendimi. Güzel bir fikir umarım ilerler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılamasan da yazıyı Google+'da paylaşarak yazının daha çok kişiye ulaşmasını sağlayabilirsin. Fikir güzel dediğin gibi dilerim katılım olur.

      Sil
  4. Bu blogları geri kazandırmak lazım. içlerinde çok fazla bilgiler var böylece tozlanmamalı diye düşünüyorum. Yeni olduğum için bu mim benim için çok erken Semih ilerleyen zamanlarda yaparım ben anca bu mimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru düşünüyorsun. Biraz zaman geçtikten sonra sen de böyle blogların olduğunu fark edersin.

      Sil
  5. Bence güzel bir film. Ne okudum Ne izledim blogunu bende takip ediyordum, Sebdiğin bloglardan biri idi. Şimdi nerelerde bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı yazmadan öncesi mail göndermiştim ve bana işlerinin olduğunu, blogunu bırakmadığını, 1 ay kadar sonra yazılarına devam edeceğini söyledi.

      Sil
  6. Güzel olmuş aslında Semih, artık yazmanın ve bilgeliğin önemi neredeyse hiç kalmadı... Blog yazarları teker teker çekiliyor. Ben de bazen çok sinirleniyorum, insanlar yazmaktan ve okumaktan ne ara uzaklaştılar? Dediğim gibi bazen bırakmak istiyorum ama yazmamak bir şeyleri okuyup anladıklarımı blogda paylaşmamak olmuyor, galiba blog yazarları bir yere sığamıyorlar. Beni de listeye eklemişsin düşünmem lazım. Son zamanlarda aslında taslakları yayına almaktan başka bir şey yapmıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmadan ne zaman uzaklaşıldığını bilmiyorum ama sosyal medyaya olan ilgi artınca okumaktan uzaklaşıldı bana göre ve bunu hiç kitap okuma alışkanlığı olmayan fakat alışkanlık elde etmek isteyen birisi söylüyor! Çok fazla yazma becerim yok ama elimden geleni kafama göre bloguma aktarmak güzel bir şey ya.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  7. iyi fikir, blog yazmak keyfe keder bir iş gibi dursa da önümüzde; okuyanı, değerlendireni olmayınca anı defteri gibi dolabın gözünde durmasından bir farkı kalmıyor. bu durum da insanları yıkıyor sanıyorum. şevk kaçınca hiç bir şeyin de tadı kalmıyor aslında. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman birbirimize karşı destek vermek gerekiyor ki dolabın gözünde duran anı defteri olarak kalıp da şevk kırılmasın.

      Sil
  8. Harika bir düşünce olmuş. Bu mimin takipçisi olacağım. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takipçisi olacağınıza sevindim. Yorumun için ben teşekkür ederim.

      Sil
  9. Güzel bir vefa örneği bu. Ben de G+ da paylaşacağım.

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir düşünce olmuş. Bu mime maalesef yoğunluktan dolayı katılamıyorum ama paylaşım yaptım. Umarım katılan arkadaşlar olur. Tekrar tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de katılan arkadaşların olmasını diliyorum. Desteğin ve yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  11. Gayet güzel düşünülmüş bir konu. Aklımda bir kaç kişi var. Teşekkürler Semih etiketlediğin için. Eğer yazmayı başarabilirsem bir sonraki yazım bu konuyla ilgili olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her geçen gün böyle bloglarla karşılaşınca aklıma bu yazıyı yazmak geldi sadece. Asıl ben teşekkür ederim, etiketi karşılıksız bırakmadığın için.

      Sil
  12. ne kadar vefalı bir okuyucusunuz tebrik ediyorum sizi

    YanıtlaSil
  13. Teşekkürler beni de bu yazına dahil ettiğin için..Şimdiye kadar gördüğüm en zor ve düşünülmüş mimdi..Benim paylaşacağım blog yazarları çok eskide kaldı:) Şİmdilerde takip ettiğim ve yazmayı bırakan belki bir kaç kişi vardır..Bu aralar yoğun olduğum için yazamazsam kusura bakma..Ama keyifli bir yazıydı, eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Mim konusunda biraz farklılık yapmak istedim sadece. Sıkıntı yok, fırsatın olunca yazarsın.

      Sil
  14. Çok teşekkür ederim. Fikri güzel yazı olmuş. Mim konusunda ben bir ara katılıyordum ama blog içeriğim her zaman izin vermediği için yapmama kararı aldım uzun süredir devam ettiriyorum bunu. Ama sayfamda paylaşım ilgili olanlara ulaştırmaya çalışacağım. İyi akşamlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, desteğin için asıl ben teşekkür ederim desteğin için. Size de iyi akşamlar.

      Sil
  15. Gerçekten ya. Ne oldu bizim Ne Okudum Ne İzledim? Yani bizim Serhat. Diğer bloglardan Exi2’yi tanıyorum. Mim için teşekkürler kardeşim. Şöyle bir baktım. Bu mimi yapacak hiç yazmayan blog gelmedi aklıma. Bu seferlik pas geçeceğim mimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakın zamanda gelecekmiş, mail atmıştım yazıdan hemen önce. Sıkıntı yok, başka bir zaman başka bir mime cevap verirsin

      Sil
  16. Bence yazı başlığı konuya göre çok iyi olmuş, her gün günlerce blog açılıyor ama bir süre sonra bakıyorsunuz blog sayfaları dediğin gibi yıkılıyor. Yaklaşık 4 yıldır düzenli olarak blog yazıyorum ve inşallah bu güzel olayı hayatımın sonuna kadar devam ettiririm.

    Bu blogların bazılarını biliyorum özellikle ne okudum ne izledim blogunun sahibi Serhat en son askere gideceğini duyurmuştu sanırım. Umarım hepsi tekrar blog yazmaya başlar bir an önce. Mim olayına beni de dahil ettiğin için teşekkür ederim Semih.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir düşünceye sahipsin abi. Sen yaz biz okuruz. Birkaçına mail attım. Geri döneceklerini söylediler.

      Yıllarca blog tecrüben var, böyle blogları daha iyi bilirsin diye düşündüm.

      Sil
    2. Teşekkür ederim kardeşim. Yaklaşık 15 gün sonra sınavlarım var. İnşallah sınavlardan sonra boş vakit bulabilirsem yazmaya çalışacağım.

      Sil
    3. Dilerim sınavların başarıyla sonuçlanır abi.

      Sil
    4. İnşallah kardeşim. Teşekkür ederim güzel dileklerin için.

      Sil
  17. Ben de tozlu bloggerım benim tozumu alabilirsiniz çok sevinirim:) Annemi kaybedince uzun süre yok oldum,ama geri döndüm,aktif olarak yazıyorum artık.Desteklerinizi bekliyorum,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başın sağ olsun. Aramıza yeniden hoş geldin o zaman.

      Sil
  18. Güzel bir düşünce. Ben bunu zaman zaman kendi kendime yapıyorum. Sesi çıkmayan arkadaşlar olursa bir mail atıp soruyorum. Mim olarak düşünmeniz son derece iyi olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkür ederim. En iyisini yapıyorsunuz, attığımız bir mail ile bazı şeyleri değiştirebiliriz.

      Sil
  19. Ben de bazen eskiden tanıdığım blogcuları arardım google'dan. Fakat hiçbirisi güncellenmediğinden iletişim kurulamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer GFC'den takip ediyorsanız, Blogger panelindeki "okuma listesi" seçeneğinden bloga ulaşabilirsiniz. Ya da mailleştiyseniz, eski maillere bakabilirsiniz. Son olarak elbet aklınızda birkaç adres kalmıştır, ziyaret edip blogun iletişim bölümünden mail gönderebilirsiniz.

      Sil
  20. Konusu güzel bir mimmiş. Aslında mantıklı.

    YanıtlaSil
  21. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  22. Harika yazılara sahip ama terk edilmiş birçok blog var. Konu sıkıntısı çektiklerinden bıraktıklarını düşünüyorum. Onları tekrar yazmaya ikna etmek zor olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin sadece sebeplerden bir tanesi olabilir. Bunun yanında birçok sebepten bırakmış olabilirler. Neden harika bir yer tekrar yazmamak üzere bırakılır ki?

      Sil
  23. Serhat,çok iyi yazıyordu.Ben de özledim :) Dönsünler ve yazsınlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kesinlikle çok iyi yazıyordu. Ben de dönüp yazmasını çok istiyorum.

      Sil
  24. Exi2 ve Gizli Özne'nin internet sitelerine ulaşılamıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda bahsettiğim yıkılmış bloglar kategorisine giriyorlar. Ne yazık ki kapanmış haldeler...

      Sil

Ad

1. Cilt,1,100,1,1080P,1,11.22.63,1,12 Kızgın Adam,1,2018,1,4. Sezon,1,44. Çocuk,1,A Thousand Kisses Deep,1,Aksiyon Filmleri,3,Alcatraz'dan Kaçış,1,Alexa,2,Amelie,1,Analiz,1,Android,14,Android Haberleri,1,Android İpuçları,2,Android Uygulamaları,10,Animasyonlu İndirme Butonu,1,Anket,1,Antonio Banderas,1,Antremanlarla Matematik,1,Apk,2,Apk İndir,2,Arama Açıklaması,1,Arama Motorları,1,Araştırma,1,Arı,1,Ayrton Senna,1,Bana Dair,76,Base,1,Başarı,1,Başlık Efekt,1,Blog,2,Blog Keşif Etkinliği,1,Blog Nasıl Açılır?,1,Blogger,58,Blogger Eklentileri,18,Blogger Eklentisi,1,blogger haberleri,1,Blogger İpuçları,18,Blogger İstatistikler Widget'ı,1,Blogger Nedir,1,Blogger Sayfa Kaydırma Efekti,1,Blogger Sorunları,1,Blogger Tavsiyeleri,1,Blogger Temaları,6,Blogger Widget'ları,7,Blogger Yedekleme,1,Boks,1,Buton,2,camera,1,Can Dostum,1,Checker Gmail,1,Child 44,1,Chroma Keyboard,1,Cillian Murphy,1,Clev Note,1,CSS,2,Deadpool,1,Deadpool İndir,1,Diğer Kategoriler,10,Dinlediklerim,5,Dives İkon,1,Dizi,1,Dizi Replikleri,1,Drama Filmleri,3,Drop Caps,1,Duvar Kağıtları,1,Düşünce,1,Editörün Seçtikleri,4,Eklenti,2,Elementary,1,Etkileşim,1,Etkinlik,1,exi2.net,1,Fabrizio De André,1,Facebook,1,Film,6,Film İncelemesi,1,Film Puanlama,1,Film Replikleri,2,Filmler,6,First Character,1,First Letter,1,Flat İcon,1,Font,1,Forever,1,Formula 1,1,Forrest Gump,2,Frank Sinatra,1,Fringe,3,Galeri,5,Gary Oldman,1,Geçmişin Gölgesinde,2,Gerilim Filmleri,2,GetSiteControl,2,Google,2,Google Chrome,2,Google Fonts,1,Google Friend Connect,1,Google Plus,1,Google+,1,Google+ Toplulukları,1,Görsel,2,Guadalupe Pineda,1,Hayal Gücü Yüksek Sorular,1,Hayat ve Düşünce,1,Historia De Un Amor,1,HTML,2,Hugh Jackman,1,Instagram,1,Intoucheables,1,İcon,1,İkon Paketleri,1,İndex,1,İndir,4,İndirme Butonu,1,İnfografik,1,İstatistikler,1,İzlediklerim,20,Kalıcı Bağlantı,1,Kaliteli Blogger Eklentileri,1,Kaptan Amerika Kahramanların Savaşı,1,Kim Bu Semih,1,Kimdir,1,Kingsman: Gizli Servis,1,Kişisel Blog,9,Kişisel Yazılar,43,Kitap,1,Kullandıklarım,5,Launcher,1,Leonard Cohen,1,Logan,1,Logo Efekt,1,Lost in Translation,1,Material,2,Material Design,3,MeloCloud+ Music Player,1,Meta Açıklaması,1,Mijia Quartz Watch,1,Mim,10,Minimal Design,1,Mobil,2,Mobil Uyumlu Blogger Temaları,1,Muhammad Ali,1,Muhammad Ali Sözleri,1,Muhammad Ali'nin Hayatı,1,Müzik,7,Müzisyen,1,Nah Neh Nah,1,Nasıl Yapılır,5,Nasıl Yapılır?,3,Nedir,3,OGInstagram,1,Okuduklarım,2,Osmia Avosetta,1,Önemi,1,Öp Evlen Uçurumdan At,1,Özel Başlık Etiketleri,1,Paris'te Gece Yarısı,1,Paylaşım,1,PC,2,PC Uygulamaları,1,Peaky Blinders,2,Peppino Gagliardi,1,Pocket,1,Popüler Yayınlar,1,Radiogram,1,Radyo,1,Renato Carosone,1,Replikler,2,Repo Men,1,Resim ve Video,1,Resimli İndirme Butonu,1,Responsive,2,Robots txt,1,Rodrigo Amarante,1,Romantik Filmler,1,Root,2,Satın Aldıklarım,1,Schindler'in Listesi,2,Scroll Smooth,1,SEO,3,SEO Ayarları,1,Shareaholic,1,Shareit,2,Sherlock,3,Sherlock Holmes,1,Sıralama,1,Sinema,1,Site Haritası,1,Social Meter,1,Sosyal Medya,2,Soundcloud,1,Sözler,1,Spor,1,Sting,1,Tasarım,1,Tavsiyelerim,1,Teknoloji,1,Tema,1,Template Clue,1,The Blacklist,1,The Mentalist,2,The Mentalist Replikleri,1,The Pianist,1,Tom Hardy,2,Tozlu ve Yıkık Blog,1,True Detective,2,Tuyo,1,TVShow Time,2,Uygulama,1,Ücretsiz İkon,1,Üst Sıralara Çıkmak,1,Vaya Con Dios,1,Video,2,Videolar,1,Website,1,WhatFont,1,Woorank,1,Word Count,1,Wordpress,1,Xiaomi,1,Yabancı Diziler,9,Yabancı Radyo,1,Yardımlaşma,1,Yayın Ayarları,1,Yaz Tatili,1,Yazar Olmak,1,Yazı,2,Yazı Kutusu,1,Yazı Yazmak,1,Yıl Dönümü,1,Yıldız Sıralamalı,1,Yıldızlararası,1,Youtube,1,Ziyaretçi Trafiği,1,
ltr
item
Semih Keçecioğlu - Kişisel Blog: Mim #8: Tozlu ve Yıkık Blogların Temizliği
Mim #8: Tozlu ve Yıkık Blogların Temizliği
Bloglar arası farkındalığı artırmak için yaptığım tozlu ve yıkık blogların temizliği adlı 8. mim yazısı.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsCvXxw0wzBQRX52FVI91wTg4NZ6bAztTV5Vb0Gl-OieuhvBDIRW4NC3xd0j6oOD-vH5Cu8WoJZNm8kx3XTHc7DiBd5MJ6boA_FEvMB4BFfrtP05iTfawSFyfHPvMnLc89ekj1VVVl17U/s640/Mim+%25238+Tozlu+ve+Y%25C4%25B1k%25C4%25B1k+Bloglar%25C4%25B1n+Temizli%25C4%259Fi.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsCvXxw0wzBQRX52FVI91wTg4NZ6bAztTV5Vb0Gl-OieuhvBDIRW4NC3xd0j6oOD-vH5Cu8WoJZNm8kx3XTHc7DiBd5MJ6boA_FEvMB4BFfrtP05iTfawSFyfHPvMnLc89ekj1VVVl17U/s72-c/Mim+%25238+Tozlu+ve+Y%25C4%25B1k%25C4%25B1k+Bloglar%25C4%25B1n+Temizli%25C4%259Fi.png
Semih Keçecioğlu - Kişisel Blog
https://semihkececioglu.blogspot.com/2017/11/mim-8-tozlu-ve-yikik-bloglarin-temizligi.html
https://semihkececioglu.blogspot.com/
https://semihkececioglu.blogspot.com/
https://semihkececioglu.blogspot.com/2017/11/mim-8-tozlu-ve-yikik-bloglarin-temizligi.html
true
3247702708061337910
UTF-8
Tüm yazılar yüklendi. Hiçbir yazı bulunamadı. Tümünü Gör Devamını Oku Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Yazan: Ana Sayfa Sayfalar Yazılar Tümünü Gör BENZER YAZILAR Etiket Arşiv Ara Tüm Yazılar Bulunamadı Geri Ana Sayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisas Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara şimdi 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan uzun bir süre önce Takipçiler Takip Et Premium STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm kodları kopyala Tüm kodları seç Tüm kodlar kopyalandı Çalışmazsa CTRL+C kombinasyonunu kullan Table of Content